- Advertisement -
Bravčové mäso sa dá pripraviť na množstvo chutných spôsobov a my vám dnes ponúkame jeho kombináciu s tmavým pivom!
Ingrediencie
- 800 g bravčového mäsa
 - 20ks čierneho celého korenia
 - 50 g sušených marhúľ
 - 50 g hrozienok
 - 2 bobkové listy
 - 5 cibúľ
 - 4 PL olivového oleja
 - 50 g sušených sliviek
 - 250 ml tmavého piva (alebo svetlé)
 - 10-12 klinčekov
 - Paprika (podľa chuti)
 - Soľ (podľa chuti)
 
![]()
![]()
Postup
- Mäso si umyte, osušte, osoľte, opaprikujte a vložte do chladničky na 8-16 hodín.
 - Cibuľu nakrájajte na hrubšie kolieska a sušené ovocie zaparte vriacou vodou.
 - Mäso si narežte na 10-12 plátkov, každý znovu osoľte a posypte paprikou v mieste rozrezania.
 - Na každý kúsok mäsa položte 1 klinček, 2 čierne korenia a 2 cibuľové kolieska.
 - Formu na pečenie vymastite 2 PL olivového oleja, mäso poukladajte ako harmoniku a potrite ho zvyšným olejom.
 - Rovnomerne pridajte marhule, hrozienka a slivky. Mäso zalejte pivom a nezabudnite ani na bobkový list.
 - Mäso vložte do vyhriatej rúry na 170-190 stupňov a pečte 120 minút. Rozdiel medzi teplotami pečenia závisí od vašej rúry. Keď sa na mäse objaví zapečená kôrka, znížte teplotu a nič sa vám nepripáli.
 
Vďaka pivu bude mäso jemnejšie, získa bohatú arómu, zatiaľ čo vôňa z alkoholu sa úplne vyparí. Môžete k nemu servírovať dusenú zeleninu alebo šopský šalát. Výber je na vás a my vám prajeme dobrú chuť!
- Advertisement -
- Advertisement -


